Dr. Balaska Andrea ezredes asszony részére

Bók Mihálynak a Vámos Települések Szövetségének Főtitkárára tapasztalatom szerint az a jellemző, hogy az irányába megmutatkozó bizalmat nem kell napról-napra megújítania, sem a VPOP, sem a Vámos Települések Szövetségét alkotó települések részéről. A körülmények teljes ismeretében azt gondolom, hogy Ő nagyon jól tudja közvetítetni a Szövetségünk alapvető célkitűzéseit, feladatait a Szövetség és a VPOP között.

Az elmúlt évtizedes munkája során megismerte a VPOP történelmi fejlődését a Szervezetnek a mindenkori államháztartásban elfoglalt kiemelt szerepét. Úgy gondolom mindezek miatt is sokat tanulhatunk tőle. Tudom, hogy a mai napig figyelemmel kíséri a VPOP társadalmi folyamatait tudja, hogy a közvélemény mit tud és mit nem, erről a Szervezetről és annak társadalmi szerepvállalásáról.

Aki ismeri, annak hitét nem kell megerősíteni, hogy milyen erőfeszítést tesz azért, hogy a 2007-ben alapított Szövetségünk feladatait, célkitűzéseit, hogyan erősítse. Saját szervező képességére és energiájára támaszkodik, a Szövetség célkitűzéseinek megvalósításában. Azt gondolom, hogy a Szövetségünket alkotó települések polgármestereinek nevében is mondhatom, továbbra is igényeljük a lehető legjobb megoldásokat kereső személyes részvételét a mindennapi munkánkban, mert ő jelenti a kohéziós erőt a VPOP és a Szövetségünk között, amire a mostani igen nehéz társadalmi és gazdasági helyzetben nagy szükség van.