Iskolák vetélkedője a Dunaparton

Május 25-én harsány kamaszhangokat lehetett hallani a NAV KEKI Királyok úti oktatási épületének falai között. Nem csoda, hiszen a Vámos Települések Iskoláinak rendezett a szövetség a NAV-al közösen vetélkedőt. A gyerekek izgalommal várták az elméleti feladatokat,melyeket Szántó Zoltán úr a Pénzügyőr Iskola vezetője ismertetett. A településeket 3 fős csapatok képviselték, a felkészítő tanárokkal kiegészülve.Számos csapatot a polgármester,vagy alpolgármester kísért el a vetélkedőre. Az elméleti kérdések megoldása után ügyességi számokban – gépkocsi átvizsgálás,célba rúgás,légpuska lövészet,találd meg a különbséget,zsákban futás,akadálypálya,Dart’s,és kosárra dobás – mérték össze tudásukat a csapatok. A gyerekek teljesen felszabadulva,látható vidámsággal vetélkedtek.
 
A sportesemények után kiadós ebéddel kedveskedtek a vendéglátók,majd következett az ünnepélyes eredményhirdetés. A díjakat az eseményen végég jelen lévő Asztalos Gézáné dr a KEKI főigazgatója,dr.Balaska Andrea a KH főosztályvezetője és Hám László a szövetség elnöke adták át.
 
A megjelent 12 település – Vámosújfalu, Sajóvámos, Vámosoroszi, Vámosatya, Vámosbalog, Vámosgyörk, Vámosmikola, Vámoscsalád, Felsővámos, Vámospércs, Somogyvámos, VámosGálfalva – közül  első helyezést ért el Vámosújfalu , így nemcsak a vándorserleget vehették át, hanem bebocsáttást nyertek a NAV Bakonszegi sporttáborában,ahol egy hetet tölthetnek el hasonló korú pénzügyőr csemetékkel. Szász József Vámosatya polgármestere értékes könyveket adott át a további helyezetteknek.A délután, dr.Balaska Andreának köszönhetően valóban csodálatos volt,hiszen a messziről érkezettek a Budai Vár megtekintésével egy életre szóló élménnyel gazdagabban térhettek haza.
 
A kitünő rendezésért ezúton mondunk köszönetet a NAV KEKI, a KH, az oktatási központ minden dolgozójának, a Pénzügyőri Iskola vezetőségének. A felkészítő tanároknak köszönjuk odaadó munkájukat,a polgármestereknek hathatós támogatásukat.

Bók   Mihály
főtitkár

 
Gyermekvetélkedő