Járőrszúnyogok Bakonszegen

A csapat 19

Idén korábban jött el a megszokott PSE-NAV gyermek sporttábor Bakonszegre. A már hagyományos, a küzdősportok kipróbálása, alaptechnikák megismerése volt a tematikája a tábornak. Természetesen több sportos és más eseményekkel dúsítva. 

 

Július 1-jén a Kőér utcai sporttelepről indult a csapat egyik része, hogy csatlakozzon az oda érkezőkhöz. A gyermekek fogadása és a szállás kiosztása után, egy rövid eligazításon ismertettük a tábori szabályrendszert. Mindenki kapott egy startcsomagot, ásványvízzel, csokival. Délután edzést is beiktattunk és egy finom vacsora után, szabadidő következett, amit egymás megismerésével töltöttük a tábortűz mellett. 22 órakor a takarodó is megtörtént.

.

A másnap reggeli zenés ébresztő után, mindenki időben megérkezett a testébresztő futásra. Ez naponta, másfél-két kilométert jelentett, célja, a test aznapi beindítása, illetve felkészítő a napi edzésekre és a tábor végén rendezett futóversenyre. A tisztálkodás után bőséges reggelit fogyasztottunk el. Majd a szobarend ellenőrzés követően, izgalommal vártuk a KEKI Kihelyezett Intézkedéstaktikai Osztály munkatársait. A kollegák egy színvonalas foglalkozást tartottak, bemutattak pár, a Testületnél rendszeresített eszközt és közben bevonták a gyermeket is az érdekes eseményekbe. 

 

Ebédet követően, megérkezett Karacs Zsolt, a BEVIG Fegyverzeti Osztályáról. A szabályismertető után elkezdődhetett a légpuska lövész verseny. A gyermekek ügyesen vették az akadályokat. Először próbalövéseket adtak le, majd kezdődött az "éles" lövészet. A lőlapok kiértékelését követően okleveleket és érmeket vehettek át a legjobbak.

 

A szabadfoglalkozást követően a napi edzést is megtartottuk, ami komplexebb volt, mint az előző. Kőredzésszerűen forogtak a csoportok. Itt már használtuk a sportág-specifikus eszközöket, boksz-kesztyű, ütőpárna, testpajzs, ugrókötél, medicinlabdák. A PSE címeres, királykék színű, fehér feliratos pólókat is kiosztottuk, ami a csapatfotón is látható. Vacsora után elkezdődött a csocsó és asztalitenisz selejtezők, majd kötetlen játék takaródóig. 

 

Szerdán korai kelés volt betervezve, amit előző nap kihirdettünk. 5 órakor keltünk és 20 perc múlva már úton voltunk a település Csodakútjához. A hajnali gyalogtúra során, kéttenyérnyi nagyságú Mocsári Teknőssel és egy mezei nyúllal is találkoztunk. Érdekes volt a két egymással ellentétes mozgási sebességű állat. Egyiket felemeltünk megsimogattuk, a másik elillant, bár egyszer csodálkozva visszanézett, hogy ilyenkor ennyi emberke az úton? A csodavíz merítése után a helyi közösségi ház parkjában pihentünk meg, kis enni-innivalóval, majd visszaindultunk a táborba. Bátrabbakkal az erdőn keresztül közelítettük meg a tábort, ahol vaddisznó nyomokat is találtunk. Visszaérkezve, kiadós reggelit ettünk, mivel közel 10 ezer lépest tettünk meg, így kijárt a nagyobb energiapótlás. 

 

Délelőtt küzdősport edzést tartottunk, majd ebéd után a strandra mentünk. Jó volt egy kis vizes élmény, úszás és dagonya a fürdőben, bár nem a Balaton, de azért balatonszeletet kaptak a gyerkőcök. Vacsorára egy-egy hatalmas hamburgert faltunk fel. A takaródó előtt még a csocsó és asztalitenisz döntőket játszották le. A takaródóval sem volt gond, mindenki hamar lefeküdt. Hozzáteszem, aznap (az egyik srác okos órája szerint) 20.000 gyermeklépést tettünk meg. (gyalogtúra, edzés, strand, vásárlás, játék, döntök).

 

A csütörtöki napi rutin után a Járőrversenyre készültünk fel. A csapatvezetőket a táborvezetőség jelölte ki, a tagokat sorsolással választottuk meg. Elmondható, hogy közel azonos erősségű csapatok jöttek össze. Erősítőszerként csokikat és a végén, fagyis nyalókát is adtunk. 4 csapat, 6 járőrállomás volt a versenyben, ebből 4 táboron kívül, egy a keleti főcsatorna mellett, egy az erdőben, egy a focipályán, egy az erre a célra létrehozott vizesárokban. A másik kettő, sportquiz, és váltóverseny bent. A járőrversenyt a SZÚNYOGOK csapata nyerte meg, (utalva a címre is), a NAGYok, TFC és a Teen Ninja elött. A teljesítmények alapján minden résztvevő csapat kapott kupát és oklevelet.

 

Az ebéd és a délutáni pihenő után az utolsó edzés is megtartottuk. Itt már a végén közösen találtunk ki feladatokat, amit azok mutattak be, aki kitalálta, természetesen a józanész határain belül. A békaügetésben a tábor körül, már nem toleráltunk, de jó poén lett volna, mint a csettintés. Az edzés végén egy fiú-leány vízibomba csatával zártuk az aktív napot. Ezt bizony, a pontos találatokkal a lánycsapat nyerte meg. 

 

A tábori napok alatt és külön feladatokért, lehetett kapni tombola szelvényt. A tombola fődíja egy Ferrari autó és egy különleges zöld PSE póló volt. Nagy sikert arattak a nyeremények és a húzás maga is, ami angol nyelven történt, de végül mindenki nyert valamit.

Eközben, Pisti és András is serénykedett és egy finom, bográcsban főtt gulyáslevest, illetve közel 200 palacsintát készítettek az ünnepi, táborzáró vacsorára. A palacsintakirály Erik lett, 15-el. Az esti tábortüzet a már jól összeszokott és vidám csapat ülte körül. 

 

Másnap reggel később keltünk, mivel délelőtt a futóverseny volt tervbe. A verseny két távon zajlott, a rövid 2 kilométer, és hosszú, a duplája. Itt is szép eredmények születtek.

Ebédet követően, hivatalosan is bezártuk a tábort. Egy kis ünnepség keretében, a résztvevők érmet és oklevelet kaptak. Egy-egy főt kiemelve, akik hozzátettek a tábori közösséghez, megemlítve, pl. "Bogaras" Peti, egy 10 éves értelmes, az állatok iránt fokozott figyelmet fordító, főleg bogarat gyűjtő. Sportos lányok: Dorka, Alina, Ajsa, Niki, Livi. A kis cserfes, de ettől aranyos Petra. A csöppet sem Gyenge hármas ikrek. Fanni, aki ismét egy érdekes hip-hop bemutatót tartott. A bevállalós András, akit többször is "lelőttek" a lövészárokban vízi-pisztollyal. A "kisvércsénk" Boti, is üde színfolt volt. Ismét körünkben üdvözölhettük a NAV és VTSZ gyermekverseny győztes csapatát, idén a Vámospércsieket. 

 

Az időjárás idén jobban kedvezett nekünk, jó időt fogtunk ki. Sajnos a repülő rovarok, főleg szúnyogok nem kíméltek minket, mint utólag kiderült következő héten ritkították őket. De így is egy szuper, sportos, aktív hetet tudhatunk magunk mögött pénzügyőr tábori körülmények közt. Barátságok születtek, és egy kicsit a gyermekek nyári élményvilágához is hozzátettünk, ami elkíséri őket egész évben.   

 

Gratulálunk minden résztvevőnek!

 

Köszönet illeti a NAV, PSE, IPA/NAV, BEVIG. debreceni KEKI vezetését, valamint a Sajtó és Kommunikációs Főosztályt a segítségért, illetve a segítőket, a Küzdősport szakosztály tagjait és azokat, akik a tábor létrejöttéhez hozzájárultak, támogattak.

 

 

HAJRÁ PÉNZÜGYŐR!

 

Zachár Attila s.k.

 

(Csapat fotó csatolva, illetve a többi a Facebook csoportunkban látható)