Jutalomkirándulás Somogyvámoson

A Vámos Települések Szövetsége és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által májusban Budapesten  szervezett nemzetközi gyermekvetélkedőn  mi, szlovákiai nagybalogi gyerekek  2. helyezést értünk el. E szép eredményért jutalmunk a Somogyvámosi Polgármesteri Hivatal által felajánlott 1 hetes somogyvámosi nyaralás lett.

2011. július 18- án indult útra  kis csapatunk 2 szülő kíséretében. Útközben megtekintettük  Gödöllőn a  Királyi Kastély parkját és a Forma 1 autópályát – Hungaroringet- Mogyoródon.

Délután érkeztünk a 800 lelket számláló kis faluba, Somogyvámosra. Dékányné Károly Marianna, a község polgármesterasszonya szeretettel és ebéddel fogadott minket, majd rövid beszélgetés után bemutatta a hivatal  alkalmazottait. Visnyei Anita lett a program- és idegenvezetőnk. Szállásunk elfoglalása után megbeszéltük egész heti programunkat és a 350 km- es út után fáradtan lepihentünk a helyi alapiskolában kialakított kedves kis szállásunkon.

Nyaralásunk során megtekintettük Somogyvámos híres Pusztatornyát, fürödtünk a Balatonban , halásztunk Ili- nénivel, Kaposváron moziztunk és plázáztunk,Fonyódról áthajóztunk Badacsonyba, felgyalogoltunk a hegyre,  ahonnan gyönyörű kilátás tárult elénk. Jártunk a Krisna-völgyi búcsúban, ahol rengeteg érdekeséggel, számunkra fura dologgal találkoztunk, hiszen ez az indiai vallás mifelénk idegen. Nyaralásunk során összebarátkoztunk  helyi gyerekekkel és volt közös focizás is. Esős időben sem unatkoztunk, mert az iskola igazgatónénije ellátott bennünket társasjátékokkal.

Élményekkel telve és nagyon sok szép fényképpel tértünk haza . Szeretnénk megköszönni Marianna néninek, Anitának, Ili néninek, Feri bácsinak és Ildikó néninek valamint Zsolti bácsinak és Mindenkinek, hogy nyarunkat felejthetelenné tették!

Cégény Gábor, Pál Tamás, Vincze Viktória