Közgyűlés a szövetség fennállásának 10. évében Hévízen

Beszámoló a 2016-os év VTSZ eseményeiről

 

Hévíz, 2016. február 24-25-26

Szövetségünk közgyűlése részt vett 12 településünk polgármestere és Hám László a VTSZ elnöke, Bók Mihály főtitkár, Dr.Balázs László titkár, Stass Gábor könyvelési felelős, a NAV részéről  Marsi Márta főigazgató, Dr. Balaska Andrea főosztályvezető,
Kosztyú János igazgató, Tarnai Tamás osztályvezető és Láng Mityczki  András főreferens.  Díszvendégként  jelen volt Asztalos Gézáné Dr., a KEKI nyugállományú főigazgatója.

Az ez évi gyermekvetélkedő időpontjára, mely 2016. május 28-án kerül megrendezésre a NAV Római parti oktatási központjában 13 csapat vett részt a versenyen 3 fős csapatokkal és kisérőikkel. 69 vendég és 25 rendező volt a gyönyörű időben tartott versenyen. Vámosgálfalva, Vámosatya és Velky Blh végeztek az első három helyen. Délután csodálatos időben vezetett látogatást tettünk a Citadellán. Köszönet a vámos múzeum munkatársainak.

Somogyvámos  nevében Dékányné Károly Marianna polgármester asszony a győztesek egyikének egy egyhetes vendéglátást kínált, Csúr Tibor polgármester Vámosbalog / Velky Blh / is csatlakozott  hasonló felajánlással, a NAV július 4-9. között várja az abszolút győztes csapatot.  Egyhangúlag került elfogadásra  VÁMOSÚJFALÚ polgármesterének,  Jadlóczki Lajosnak felajánlása a VTSZ nemzetközi találkozójának helyszínére. A találkozó megrendezésére 2016. június 24-26-között kerül sor.

Tekerő fináncok és Vámosújfalu. A Pénzügyőr Sport Egyesület tömegsport szakosztály kerékpárosai az ország különböző igazgatóságairól érkeztek. Így Kecskemétről, Tatabányáról, Székesfehérvárról, Miskolcról akiket  Gedei Zoltán  Vámosgyörk polgármestere és Hám László  a VTSZ elnöke fogadta. Másnap reggel indult útjára rendőri felvezetéssel gyermek-és felnőtt kíséretében a csapat, hogy kerékpárral Vámosgyörk határát maga mögött hagyván, a 250 km távot megtéve, este a  Sajóvámosi gyerekek és kerékpárosok fogadták őket és kísérték az ünnepélyes fogadásra. Itt is ünnepi fogadás és kiadós vacsora várta a sportembereket. Vámosújfaluba 25.-én délelőtt 10 órára érkeztek meg a találkozó színhelyére. A zászló megérkezése után elkezdődött az ünnepség. A rendezvény, ami a VTSZ 9. évében zajlott. A díszes ünnepi megnyitó és ceremónia után méltó örökséget állítottunk egy kopjafa parkkal, mely megörökíti településeink szövetségének 9 évében való rendezvényüket. A közös ebédek elfogyasztása után kezdődtek a különböző csoportok bemutatói. A rendezők igyekeztek mindenki számára biztosítani a jó hangulatot.  Az esti vígasságon legalább 1200-an vettek részt.

A 6-ik Virág János kórustalálkozó, és az 5-ik vers és mesemondó vetélkedő időpontja is, az eseményre 2016.október 8.-án kerül sor VÁMOSGYÖRKÖN. 7 kórus 120 dalos és 22 vers és mesemondó. A rendezvényről CD felvétel készült, melyet kiosztunk a jelenlévőknek.

Most pedig tekintsétek meg a rendezvényről készült képösszefoglalót, mely áttekintést ad a rendezvény bensőséges hangulatáról.

NAV-os tábori beszámoló 2016. – Vámosoroszi NAV-os gyermektáborozás 2016

Idén harmadik éve nyílt lehetőségünk, hogy Vámosorosziban megrendezzük a NAV alkalmazásában álló szülők gyermekeinek nyári táboroztatását.  Legfőbb célunk az volt, hogy megismertessük a gyerekekkel a helyi szokásokat, ételeket, nevezetességeket, valamint, hogy egy életre szóló emlékeket gyűjtsenek- sikerült. Az idén kétszer is megrendezésre került az általunk csak NAV-os tábornak nevezett egy hetes program, amire az egész országból érkeztek gyermekek. A második turnus 2016. augusztus  8-13. között zajlott. A tábor vezetése arra törekedett, hogy a gyermekek egyéni igényeit és életkori sajátosságait is figyelembe véve felejthetetlen élményt nyújtson, színes, változatos programmal, sok játékkal mozgalmas nyaralást és szórakozást igyekeztek biztosítani. A táborok napi háromszori étkezést biztosítottak a gyerekek részére, az étel bőséges és megfelelő volt. Sok falubéli önkéntes is besegített a gyermekek egy –egy hetének felejthetetlenné tételébe.

Szövetségünknek több rendezvénye nem volt az elmúlt évben.

Szövetségünk megismertetése, népszerűsítése terén Vámospércs nagy gesztust mutatott, amikor a bevezetésre kerülő Bocskai Korona fizetőeszköze 2000.- Ft-os bankójára a vtsz logóját nyomtatta.

Köszönjük és sok sikert kívánunk e nemes kezdeményezéshez, mely a helyi vállalkozások megismertetését és felemelését tűzte célul. Jelenleg közel 50 elfogadó hellyel rendelkezik.

A 2017-es év sok szép és érdekes eseményt tartogat, amihez kérem a tagság  támogató hozzájárulását.

 

Tisztelettel kérem a közgyűlést, hogy beszámolómat elfogadni szíveskedjen

Isten áldja a vámosokat és a vámosiakat!

Vámosgyörk 2017. február 25

                                                                                                    Hám László

                                                                                                      VTSZ elnök