Somogyország Kincse

2011.augusztus 27.-én ünnepi közgyűlésre kaptak meghívót a somogyvámos önkormányzat képviselői, a NAV Dél- dunántúli Regionális Vám – és Pénzügyőri Főigazgatósága, a NAV Somogy megyei igazgatósága, a Vámos Települések Szövetsége elnöksége, a Somogy Megye Közgyülése, valamint a településről meghívott vendégek.

Az ünnepi közgyűlés első napirendi pontja: Somogy  Megye Közgyűlésének elnöke a 81/2010./IX.17/sz. közgyűlési határozat értelmében ÖRÖKSÉGÜNK SOMOGYORSZÁG KINCSE kitüntető címet adományoz a SOMOGYVÁMOSI PUSZTATORONYNAK.

Somogyvámos,2011.augusztus 27.
Gelencsér Attila
Somogy Megye Közgyűlés elnöke

A második napirendi pont alatt  Dékányné Károly Marianna polgármester a képviselő testület felhatalmazása alapján Együttműködési megállapodást írt alá a NAV Dél-dunántúli Regionális Vám – és Pénzügyőri Főigazgatójával Hajgató Zoltán pénzügyőr ezredes, regionális főigazgatóval. Az együttmüködési megállapodás alapján lehetőség nyílik a sport, kultúra és az oktatás területén a szorosabb együttmükődésre.

Az ünnepi eseményen megjelent Hám László a VTSZ elnöke – egyben röviden méltatta a megállapodás fontosságát – Bók Mihály főtitkár, valamint a településről meghívott vendégek. Az ünnepi pillanatok után a résztvevők közösen látogatták meg a Pusztatornyot,és remek hangulatban emlékeztek meg az ősökről.

Hajgató Zoltán főigazgató úr azonban nem jött üres kézzel,és nem csak aláírta a megállapodást, hanem kisebb ajándékcsomagokkal kedveskedett az iskola tanulóinak. Jó volt látni és hallani, hogy talál egymásra a regionális Vám és Pénzügyőri Főigazgatósága valamint a település vezetése.

Ha a település kitölti a megállapodás keretei által biztosított lehetőségeket,akkor érdemes volt ezért az ügyért olyan sokat tenni. Erre pedig garanciát jelent Dékányné Károly Mariann polgármester és Hajgató Zoltán ezredes, regionális főigazgató.

Somogyország Kincse
Somogyország Kincse