Toma István búcsúztató

Szomorú szívvel  és megrendülten tudatjuk, hogy életének 72. évében váratlanul elhúnyt Toma István Vámosgyörk 1994-2010-volt polgármestere.

Munkássága és polgármesteri tevékenysége a közért és a sportért végzett munka volt.

Az 1994-es választásokon polgármesterré választottuk és 4 cikluson keresztül dolgozott a falu életének jobbításáért.

Munkássága alatt valósult meg.

IPR Készlettározó (OPÁL) ide telepítése. Szívén viselte az ivóvíz minőségének javítását  vastalanító berendezés szereltetett az a falunak vizet adó artézi kútra, új Hidroglobus építését kezdeményezte , Játszótereket alakított ki , Telefonhálózat kiépítéséhez hozzájárulás, központhoz telek biztosítása (József A út) Buszmegállókat létesített, (idősek Otthon, Vasútállomás) Óvoda részleges felújítása, széntüzelésről gáztüzelésre való átállást intézte .

Koordinálta: A Tűzoltó Egyesületet melynek elnöke volt 2000-2018-ig, Polgárőrséget, Helyi Vöröskereszt Szervezetet, amit ő indított újra. 1988-tól 2009-ig a vámosgyörki sport egyesület elnöke lett, ahol nagy energiákkal dolgozott a helyi  sport élet sikerességén. Ez idő alatt a Heves megyei Labdarúgó Szövetség  alelnöke .Munkásságáért  a HELASZ „díj a megyei futballért” kitüntetést kapta. A község sport sikereinek kovácsolója. Megőrizte a hagyományokat a „Mi újságot, valamint, a Vámosgyörki Vigasságokat.

Legnagyobb teljesítménye  a szennyvízberuházás volt, ami négy telepü-

lés összefogásával jött létre (Adács, Atkár, Vámosgyörk, Csány),és a vízi közmű társulás elnöke volt.

1995-ben Vámosújfaluval és Vámososroszival   testvér települési együttműködést indított el.

2007-ben alakítottuk meg a Vámos Települések Szövetségét, melynek alapító polgármestere és 19 magyar, szlovák és román település a tagja, támogatója a Vám és Pénzügyőrség.

Emlékművet állítatott és emléktáblát adott át a  Vámosgyörk -Gyöngyös és Vámosgyörk -Jászapáti vasútvonal elindulásának 125. és 100. évfordulója alkalmából. A nyugdíjjba vonulás előtti utolsó éveit az utódjának kiválasztása foglalkoztatta.

2010 március 15.-e alkalmából a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet kitüntetést vehetett át Sólyom Lászlótól a Magyar Köztársaság  elnökétől.

Nyugdíjba vonulása után a kis unokájával és utazással foglalkozott leginkább. Nagy galambászatában  mindig nyugalmat talált.

A váratlan véletlen halál január 1-én következett be szív elégtelenség formájában.

Köszönjük neked, hogy voltál és nekünk voltál sok közösségi és sport élményeket nyújtva.

Nyugodj békében !

Szentmisét mondunk Toma István lelki üdvéért 2021. január 12. 11. 15-kor  a vámosgyörki  római katolikus Mindenszentek Templomban

Temetése a vámosgyörki temetőben 2021 január 12.-én 12 órakor lesz.