Vámos Települések V. Nemzetközi Találkozója

Örömmel tájékoztatom a tisztelt olvasót, hogy a Vámos Települések V. Nemzetközi Találkozójának rendezési jogát 2012. évben Sajóvámos község kapta meg.

A Vámos Települések Szövetsége 2007-ben alakult, 20 tagja van, akik ezen a jeles napon küldöttségükkel képviselik településüket.
 
A rendezvény 2012.07.13-14.-15. –én lesz, melyet már javában és nagy izgalommal szervezünk.

Tisztelettel meghívom Önt 2012. július 14. napjára (szombat) a 10 órakor kezdődő hivatalos ünnepélyünkre, melyen köszönthetjük a határon átnyúló szlovák, erdélyi testvéreinket és a többi hazai Vámos nevű település résztvevőit, valamint a NAV vezetőit.
Elöljáróban csak annyit, hogy itt lesz a Dodo kisvonat, amivel kicsik és nagyok beutazhatják a települést.
Valamennyi korosztálynak színes programmal kedveskedünk mindhárom napon.

Péntek délután a Kossuth Közösségi Házban helytörténeti vetélkedővel indul a három napos szórakoztató program. Este Discoval zárjuk a napot az Iskola parkjában.

Szombaton reggel 8 órától Zeneszóval ébresztjük a kedves lakosokat, a Pénzügyőr Zenekar közreműködésével. Lesz Ugráló Vár, Hab party, asztalitenisz verseny, melyre várjuk a vállalkozó kedvű személyeket. Kispályás foci keretében mérik össze tudásukat a vendég települések sport szerető játékosai. Fellép a Fortuna Divat Stúdio Eszlári Zita vezetésével.

Vámos Települések V. Nemzetközi TalálkozójaA Sajóvámosi Népdalkör is bemutatkozik a vendégeinknek. Tötös Roland és Szajkó Anita duettjével varázsol el bennünket. Az Arany János Általános Iskola tehetséges gyermekei, valamint a Kincses Sziget óvoda óvodásai lépnek fel. A nap folyamán lesz arcfestés, hajfonás és még sok minden más a gyermekek és a felnőttek nagy örömére. A délutáni kellemes időtöltés érdekében kulturális programot adnak a résztvevő vendég települések is. Megismerhetjük egymás kulturális értékeit. Az esti bálon VPOP tánczenekara húzza majd a talp alá valót.

Vámos Települések V. Nemzetközi TalálkozójaAz est fénypontja Tolvay Renáta.
Nem maradhat el a tűzijáték sem.
Gasztronómiai finomságokkal tesszük még emlékezetesebbé a Találkozót. Az izgalmat fokozza majd a Tombola, értékes nyeremények várják majd a szerencséseket.

Nem kis feladat előtt állunk, a szervezési munkák már javában folynak.  

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

Sajóvámos, 2012. július 3.

Komjáthy Lajosné
polgármester