Vámosi Falunapok

Somogyvámos Község Önkormányzata augusztus 16-17 én rendezte  azt a Falunapot, mely arra volt hivatott,hogy tovább erősítse a helyi értékek bemutatásán és a kultúrák párbeszédén keresztül a településen élők egymás közötti kapcsolatát, emlékezzenek a múltra, függetlenül bőrszintől, vallási, politikai hovatartozástól.

Megható pillanatoknak voltak részesei azok,akik részt vettek a „régi vámosiak” találkozóján, hiszen a közel 8o megjelent több évtizede nem találkozott egymással. Jó volt látni ahogyan közösen emlékeztek a régmúltra. Az eseményen megjelent Móring József Attila országgyűlési képviselő, Hajgató Zoltán pénzügyőr ezredes a NAV Dél-dunántúli Regionális Vám – és Pénzügyőri Főigazgatóság főigazgatója,természetesen jelen voltak a képviselő-testület tagjai,valamint Dékányné Károly Marianna polgármester asszony.

A kitüntetések átadása után színvonalas színpadi produkciókat láthatott a szépszámú publikum.Külön említést érdemel a Krisna – völgyi gyermekek zenés bemutatója, mely produkció a Sri Prahlada Általános Iskola tanulóinak előadásában volt látható.

Augusztus 17-én a világhírű  PÉNZÜGYŐR zenekar zenés ébresztővel adta meg az alaphangot a vidámság folytatására. A település apraja-nagyja megmozdult, hiszen volt aki a futóversenyre készült,mások a főzőversenyre,megint mások serényen kivették részüket a szervezői munkába. 18 csapat részvételével zajlott a főzőverseny, melyhez az alapanyagot az önkormányzat biztosította. Üde szinfoltja volt a rendezvénynek a NAV Bevetési Egységének fegyverbemutatója,céllövészettel kombinálva. Nagyon sokan próbáltak célzóvíz segitségével pontosan lőni,de mint láttuk, nem mindenkinek sikerült.

Hám László a Vámos Települések Szövetségének elnöke ünnepi beszédében igen elismerően szólt a arról az összefogásról amit a helyszínen tapasztalt,majd Bók Mihály főtitkárral együtt a főzőverseny zsűrijében döntöttek a kitűnően elkészített,és igen étvágygerjesztően feltálalt ételek sorrendjéről.

A zsűri döntését a résztvevők egyhangúlag elfogadták,az elkészített ételeket meg elfogyasztották.

Szép számmal keresték fel a látogatók  a Vámos Települések Szövetségének valamint a település szülöttéről, a méltán világhírű Lotz János életútját bemutató kiállítást.

A nagysikerű tombolasorsolás után hajnalig tartó utcabál zárta a 2o13.évi Somogyvámosi Falunapot. E sorok irója ezuton is kifejezi köszönetét Dékányné Károly Marianna polgármester asszonynak, a képviselőtestületnek,az önkéntes segítőknek,hogy munkájukkal felejthetetlen emlékekkel ajándékozták meg nemcsak a „vámosiakat”,hanem a rendezvényre érkező vendégeket is. Sokan sokfelé vitték SOMOGYVÁMOS jó hírét.

Isten áldja a település minden lakosát!