Vámosok dunántúli találkozója – Családi fesztivál

Vámoscsalád Község Önkormányzata – Németh Imre polgármesterrel az élen – elhatározta,hogy pályázatot nyújtanak be annak érdekében,hogy a Vámos Települések Szövetségének legkisebb tagjaként megrendezhessenek egy „un” "dunántúli vámos települések" Találkozót, egybekötve egy települési Családi Fesztivállal.

Láss csodát! A település pályázatát befogadták, és valóra vált az álom, kezdődhetett a találkozó előkészítése. Megmozdult a település apraja-nagyja, volt falutakarítás, fűnyírás, bevásárlás, valamint elkészültek a színvonalas, de egyszerű meghívók is.  

A polgármester úr és a képviselőtestület mellett kivette részét az előkészületekből,és a megrendezésből a település plébánosa is.Ezuton is Isten áldását kérjük odaadó munkájáért, amit nemcsak a rendezvényért, hanem a településért tesz nap – mint nap.

2o12. augusztus 1o.-én Gyermekrajz kiállítással,tábortűz gyújtással és lángos partyval kezdetét vette a rendezvény.

Másnap /agusztus 11.szombat /  Németh Imre a település polgármester nyitotta meg a találkozóval egybekötött családi fesztivált.Az ünnepségen megjelent és üdvözölte a település kezdeményezését a térség országgyülési képviselője,a megyei közgyülés elnöke külön kiemelte a családi nap fontosságát, Hám László a VTSZ elnöke az összetartozás fontosságát emelte ki, míg dr.Fekete Attila ezredes, a NAV nyugat-dunántúli regionális főigazgatója további támogatásáról biztosította a település vezetését, és lakosait.

A műsort a Pénzügyőr Zenekar szinvonalas koncertje vezette be,megalapozva a további jó hangulatot. Ismételten közelebb került egymáshoz a hatóság és a polgári oldal.

Sajóvámos képviseletében Dékánné Károly Mariann polgármester,Vámosszabadi település nevében Réti Csaba polgármester nyilatkozott arró,hogy szinte csoda amit ez a kis település produkált a rendezvényen, és nagyon nagyra értékelték a szövetség összetartó erejét.

A nap további programjaiban szerepelt karate  és zumba bemutató , a NAV lövészei céllövészeti lehetőséget bíztosítottak, a vámosoroszi motorosok bemutatóval egybekötött élmény motorozásra vitték a jelentkezőket, míg a legkisebbek óriáscsúzdán múlatták az időt.

Jó volt résztvevőnek és vámosinak lenni.  Isten áldja a település vezetését,lakóit, ez a vidám,jó hangulat tartson ki sokáig. Segítsék továbbra is Németh Imre polgármester munkáját
Ez a záloga annak, hogy többször rendezhetnek ilyen nagyszerű találkozót, ami elősegíti a település összetartozását is.