Vámospércs diadalmaskodott a Római parton

Az égen ugyan vészjósló felhők, a NAV Képzési Egészségügyi és Kulturális Intézete Királyok útján lévő épületében mégis vidám gyereksereg gyülekezett a júniusi szombat délelőttön. Óvatos pillantásokat vetettek az égre, de bíztak benne, hogy a Vámos Települések Szövetsége hagyományos gyermekvetélkedőjét nem mossa el az eső. Sokan közülük már ismerősként üdvözölték egymást, hiszen találkoztak a korábbi versenyeken.
A versenyzőket és a települések polgármestereit – akik a csapatokat vezették – a VTSZ képviseletében Hám László elnök, Bók Mihály főtitkár, a NAV részéről pedig Kosztyu János a KEKI főigazgató-helyettese, és Sipos Jenő ezredes, a Sajtó- és Kommunikációs Főosztály főosztályvezető-helyettese köszöntötte. Kisvártatva pedig kezdetét vette a megmérettetés: először – a korábban elküldött ismertető anyagok alapján – a 13 csapat tagjainak NAV-val kapcsolatos tesztkérdésekre kellett választ adniuk, majd pedig egy sportvetélkedő következett. Mire a hatalmas zöldterületen minden gyerek elkezdte a céllövést, sorversenyt, labdadobást, ügyességi sorversenyt, addigra az ég is kiderült.
A szellemi és fizikai erőpróbák utáni ebédet követően mindenki izgalommal várta az eredményhirdetést. Az elmúlt évek után (az első három versenyt zsinórban Sajóvámos csapata nyerte meg, tavaly pedig Vámosújfalu) idén az első díjat jelentő vándorkupát Vámospércs csapata hódította el, így a csapattagok tárgyjutalmakat, felkészítő tanáruk pedig a NAV külön ajándékát vihette haza. Második helyen Vámosújfalu csapata végzett, míg a bronzérmes Vámosmikola lett. Névre szóló oklevelet persze minden résztvevő kapott, és hagyományosan, idén is megajándékozták egymást a csapattagok, a településükről szóló kis ajándékcsokorral.
Jövőre veletek ugyanitt – hangzott el a búcsúzkodáskor többek szájából – bár a szerencsésebbek talán hamarabb is találkozhatnak, a tervek szerint ugyanis július 13-a és 15-e között Sajóvámos látja vendégül a „vámosiak nagy családját” a szövetség éves országos találkozóján.

Láng-Miticzky András

 
Vámospércs diadalmaskodott a Római parton