Vetélkedő a Dunaparton

A Vámos Települések Szövetségének tagtelepülésein működő iskolák közötti hagyományos vetélkedő keretében mérték össze  erejüket a megjelent 3 fős csapatok. A helyszín az elmúlt évekhez hasonlóan a NAV Római parti oktatási központja,ahol nagy szeretettel várták a gyerekeket a NAV részéről  Asztalos Gézáné dr.  KEKI főigazgató,dr.Balaska Andrea  főosztályvezető és dr.Bocsó Gábor főosztályvezető, a VTSZ részéről Hám László elnök és Bók Mihály főtitkár.

A csapatok az  alábbi településekről érkeztek: Romániából Vámosgálfalva, Szlovkiából Felsővámos /Horné ’ My’to/ és Vámosbalog /Velky Blh/, a hazai színekben Vámospércs, Vámosoroszi, Vámosatya, Vámosújfalú, Sajóvámos, Vámosgyörk, Vámoscsalád, Somogyvámos, Vámosmikola, Nemesvámos.

A vetélkedő két részből állt, elméleti kérdések, melyek a "Magyar Adózás Története" kérdéskörét érintette, majd sport és ügyességi számokban kellett vitézkedni a rendkívül jókedvű, jó hangulatú csapatoknak. A szép számban megjelent polgármesterek mint csapatvezetők, és a felkészítő tanárok szurkolása mellett  fej- fej melletti küzdelem jellemezte a vetélkedést. A helyszín, a vetélkedő különböző számait vezető NAV KEKI-s kollégák hozzáállása, a jó idő biztosította, hogy a versenyszámokban igen jó egyéni teljesitmények születtek. És megtörtént a csoda!  A vetélkedő győztese  az egyik legkisebb és talán az egyik leghátrányosabb településének csapata VÁMOSATYA! Irhatnánk azt is, hogy DÁVID legyőzte Góliátot. Ez valóban meglepetés,méghozzá a javából. A második helyett VÁMOSUJFALU, a harmadik helyet VÁMOSPÉRCS csapata szerezte meg.  A további sorrend:

4. SAJÓVÁMOS
5. VÁMOSOROSZI
6. VÁMOSMIKOLA
7. Felsővámos, Vámosgálfalva, Somogyvámos, Vámosbalog, Nemesvámos, Vámosgyörk, Vámoscsalád

Szász József Vámosatya polgármestere nemcsak a Vándorkupát,hanem a csapat részére a NAV által felajánlott egy, a bakonszegi NAV üdülőbe szóló gyerektábori meghívót vehetett át a PSE ügyvezető elnökétől Nagy József úrtól.  A második helyezett Vámosújfalui csapat egy egyhetes vámosatyai nyári táborozásra kaptak meghívót, a harmadik helyezett Vámospércs pedig  Vámosújfalu meghívásának tehetnek eleget egy hét időtartamra. A  4,5,6 –ik helyezettek NAV könyvjutalomban részesültek. dr.Balaska Andrea  minden résztvevőnek NAV emléklapot adott át, míg Nagy József úr  a résztvevő csapatok számára egy-egy fotbal- labda átadásával kedveskedett.  Vámosgálfalva és Vámosbalog csapatai mint a legmesszebbről érkezettek további egy-egy labdát kaptak ajándékba.

Az igen jó hangulatú  ebéd után a résztvevő csapatok jelentős többsége  dr.Balaska Andrea főosztályvezető asszony vezetése mellett PARLAMENT – i látogatás keretében ismerkedett meg a gyönyörűen felújított ORSZÁGHÁZZAL. Őseink által megépített csodálatos építmény megtekintése méltó befejezése volt ennek a gyönyörű napnak.

E sorok írója végig jelen volt,érezte az összetartozás erejét,a találkozások örömét,tapasztalta a gyerekek küzdeni akarását, és a nagy család örömét. Azé a nagy családét amit úgy hívnak,hogy VÁMOS TELEPÜLÉSEK SZÖVETSÉGE! Természetesen ez a nagy család nem lehet meg  a NEMZETI ADÓ ÉS VÁMHIVATAL nélkül, hiszen ez a szervezet mindig, mint most is nagymértékben segíti a települések testülettel kapcsolatos hagyomány őrzését.

Ez úton mondok köszönetet a felkészítő tanároknak, a csapatokat vezető polgármestereknek, hogy áldozatos munkájukkal egy életre szóló élményt kaphattak a résztvevő gyerekek.

ISTEN áldja a VTSZ  és a NAV család minden tagját !

Bók Mihály
főtitkár

Vetélkedő a Dunaparton

Kapcsolódó képgalériánkat erre a hivatkozásra kattintva érheti el >>